Aktivnosti preventivnog projekta "Biciklirajmo biciklističkom"

  • Slika /2020/1PREVENCIJA/BICIKLISTI 116/IMG-026bf19a9cc63102dbf24d15dd5a37d0-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 11. lipnja, policijski službenici Odjela prevencije, PU osječko-baranjske organizirali su preventivnu akciju usmjerenu na bicikliste s područja Grada Osijeka, Našica i Donjeg Miholjca  

FOTO: PU osječko-baranjska

U sklopu preventivnog projekta "Biciklirajmo biciklističkom" koji se provodi na području cijele Policijske uprave, policijski službenici su biciklistima skrenuli pozornost na prometna pravila koja se odnose na vozače bicikla te su im tom prilikom uručili i informativno edukativni letak u kojemu su opisana prometna pravila ali i uređaji i oprema koju svaki bicikli koji sudjeluje u prometu mora posjedovati.

Najčešće uočene nepravilnosti su prilikom nekorištenja biciklističke staze kada je ona dostupna te kretanje biciklista kolnikom jednog pored drugog. Preporučamo da se biciklisti prilikom kretanja u grupi uvijek kreću jedan iza drugog kako bi smanjili luk zaobilaženja vozača motornih vozila a pogotovo teretnih vozila te kretanje biciklističkom stazom kada god je to moguće jer se ista koristi isključivo za kretanje biciklista.

Cilj ove preventivne akcije je povećavanje razine sigurnosti svih sudionika u prometu, a prvenstveno biciklista kao jedno od najranjivijih skupina. Naglašavamo da su aktivnosti provedene isključivo preventivne prirode bez pisanih upozorenja ili bilo kakvih drugih sankcija s naglaskom na savjetodavnom i instrukcijskom postupanju. 

Također su policajci kroz edukaciju građanima skrenuli pozornost i na daljnju potrebu pridržavanja mjera socijalne distance i ostalih propisanih mjera Stožera civilne zaštite u cilju očuvanja zdravlja svih građana.

Policijski službenici i dalje će djelovati u cilju preventivnog educiranja svih građana i sudionika u prometu te na taj način doprinijeti povećanju sigurnosti i svjesnosti svih sudionika u prometu o riziku sudjelovanja u prometu.

Budimo sigurni zajedno!
 
 

Stranica