Akcijom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" prikupljeno 2360 kilograma plastičnih čepova

  • Slika /2021/ČEPOVI 712/slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti

FOTO: Ilustracija

Danas, 8. prosinca, s početkom u 12 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek, predani su prikupljeni plastični čepovi u  količini od 2360 kilograma.

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima: tvrtkama, školama, vrtićima, udrugama i građanima s područja Osječko-baranjske županije prikupila je ukupno 2360 kilograma plastičnih čepova.

Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri voditeljica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivana Zupčić, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha, voditeljica društva „Naša djeca“ grada Osijeka Tamara Čer, predsjednica izviđačkog kluba Javor Jadranka Kokolari, Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA Osječko-baranjske i Odjel Prevencije Policijske uprave osječko-baranjske.

Okupljenima se obratila voditeljica društva „Naša djeca“ grada Osijeka Tamara Čer koja je pozdravila prisutne u svoje ime i ime Društva naša djeca. Naglasila je da većina škola i vrtića u gradu Osijeku sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji te da će djeca i dalje nastaviti vrijedno prikupljati plastične čepove.

Prigodnim riječima obratila se i predsjednica izviđačkog kluba Javor, Jadranka Kokolari koja je istaknula da akciju prikupljanja čepova izviđači promoviraju s dvije aktivnosti, a to su zaštita okoliša i prirode te humanitarni rad. Izviđači cijelu godinu prikupljaju plastične čepove kako bi ih u mjesecu darivanja predali za kupnju skupih lijekova te planiraju i dalje sudjelovati.

U ime Policijske uprave osječko-baranjske, prigodnim riječima predstavnicima medija i ostalim gostima obratio se načelnik Policijske uprave Ladislav Bece koji se zahvalio svima koji sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji te istaknuo da se ponosimo time što svaki puta prikupimo sve više plastičnih čepova.

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko – baranjska.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

U započetom projektu krajem 2017.godine „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila se i Policijske uprava osječko-baranjska te je do sada prikupljeno ukupno 14780 kilograma plastičnih čepova.
 

Stranica