Akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" u Đakovu

  • Slika /2023/Plastičnim čepovima do skupljih lijekova/20230508_113332.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U akciji "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" prikupljeno je 107 kg čepova

FOTO: PU osječko-baranjska

Ekonomska škola „Braća Radić“ otvorila je svoja vrata svim građanima koji su se pridružili projektu „Zeleni val“ u okviru kojega su prikupljani plastični čepovi. Jučer,  potporu ovoj akciji dala je i Policijska uprava osječko-baranjska, Ured načelnika te su prikupljeni čepovi preuzeti i dostavljeni Policijskoj upravi u Osijeku.

Cilj akcije je pružanje pomoći „Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“ na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša. U ovoj hvale vrijednoj akciji prikupljeno je 107 kg plastičnih čepova. Prikupljeni čepovi biti će uskladišteni u Policijskoj upravi  te će u narednoj, skorašnjoj akciji biti predani u korist „Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“.

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima, državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, udrugama i građanima s područja Osječko-baranjske županije ali i šire, prikuplja plastične čepove od 2017. godine.

Ova akcija policije osim što ima humani karakter u skladu je sa nacionalnim preventivnim projektom Ministarstva unutarnjih poslova „Zdrav za 5“ koji u svojoj II. komponenti ukazuje na ekološku osviještenost građana i zaštitu okoliša.

Stranica