72 sata bez kompromisa

  • Slika /2020/1PREVENCIJA/72 sata bez kompromisa/IMG-1a512ba85ebce4967c02f5b7d035945d-V.jpg
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici uključili su se u provođenje projekta kao i u sve projekte koje donose pozitivne učinke na području Osječko-baranjska županije

FOTO:PU osječko-baranjska

Na području Grada Osijeka i ove godine po sedmi puta provodio se međunarodni volonterski projekt pod nazivom „72 sata bez kompromisa“ koji je organizirao Studentski katolički centar Osijek, a kao najveći volonterski projekt provodi se u deset europskih zemalja.

Projekt „72 sata bez kompromisa“ animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo te ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo.

Volonterski projekt provodi se u gradovima diljem Republike Hrvatske te ujedinjuje mlade iz Dubrovnika, Karlovca, Krka, Križevaca, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba tijekom tri dana od 15. do 18. listopada 2020 godine. U projektu je u pet godina sudjelovalo oko 5500 mladih u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

Provedene su raznolike humane akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Ovaj volonterski projekt pozitivna je aktivnost mladih te ga je zbog toga podržala i Policijska uprava Osječko-baranjska kroz preventivne projekte Odjela prevencije, kako lokalnog, tako i nacionalnog karaktera. Policijski službenici na području Grada Osijeka uključili su se u provođenje ovoga projekta kao i inače u sve projekte koje donose pozitivne učinke na području Osječko-baranjska županije.
 

Stranica