Preventivni projekt „Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporaba droga i nezakonitog prometa drogama“

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/droga01.jpg

OSIJEK - Odsjek za prevenciju PU osječko-baranjske i partneri će u vremenu od 25. do 27. lipnja provoditi preventivni projekt „Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporaba droga i nezakonitog prometa drogama“. 

Svake godine 26. lipnja, u cilju upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Odsjek za prevenciju PU osječko-baranjske i partneri će u vremenu od 25. do 27. lipnja provoditi preventivni projekt „Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporaba droga i nezakonitog prometa drogama“. Cilj je projekta spriječiti zlouporabu droga, pružajući mladim osobama informacije o krajnjim posljedicama konzumiranja opojnih droga, kao i senzibiliziranje lokalne zajednice za probleme ovisnosti među mladima.

Provođenje projekta će se održati na prostoru Grada Osijeka na način da će se od 23 sata 25. lipnja do 2 sata 26. lipnja na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi održati prigodan program na kojem će mladima biti prikazane prezentacije o štetnosti droga, predstavljanje rada udruga i institucija vezano uz problem droge i ovisnosti, podjela promidžbenog materijala.

U sklopu programa će točno u ponoć biti organizirano paljenje 152 svijeće i mimohod mladih sa svijećama od Trga Svetog Trojstva prema Dravi, prema Vodenim vratima i natrag do Trga Svetog Trojstva. Svaka upaljena svijeća simbolizirat će pojedinu osobu umrlu od konzumiranja droga na području Republike Hrvatske tijekom 2010. godine. Za vrijeme održavanja mimohoda, u dogovoru sa Hrvatskom elektroprivredom-pogon Osijek, biti će isključena javna rasvjeta.

Slijedećeg dana, 27. lipnja, nastavlja se provedba projekta predavanjem profesora Vladimira Grudena sa početkom u 19 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore u Osijeku.



Stranica