Održan „Sajam mogućnosti“

Slika ZMAJADA/zmajnaslov.jpg

Policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU osječko-baranjske sudjelovali su 5. lipnja, zajedno sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i Aeroklubom „Osijek“, na 40. manifestaciji „Zmajevi nad gradom“. Manifestacija je održana na Sportskom aerodromu Osijek-Čepin. U sklopu manifestacije prezentiran je podprojekt „Sajam mogućnosti“ kao dio projekta Zajedno više možemo.

Na organiziranu priredbu došlo je oko 2000 djece iz osnovnih škola sa područja grada Osijeka i osnovne škole iz Pečuha (Mađarska). Djeci su tom prilikom prezentirane mogućnosti bavljenja izvanškolskim aktivnostima (razne sportske aktivnosti, kulturno umjetničke aktivnosti i slično) uz podjelu promidžbenog materijala (letci, olovke i slično).

Posjetitelji su mogli pratiti i druge sadržaje, razgledati izložbu jedrilica, aviona, motornih i bez motornih zmajeva, pratiti rad zrakoplovnih modelara, skokove padobranaca, let paraglajdera, žirokoptera i velikog balona gostiju iz Mađarske.

Manifestaciju je posjetio i gradonačelnik Krešimir Bubalo koji je i proglasio pobjednika te uz predstavnike suorganizatora dodijelio nagrade sudionicima.

Marko Husar, dječak koji je dobio prvu nagradu – bicikl za najviši let zmaja odlučio ga je pokloniti djeci koja nemaju roditelje, odnosno SOS dječjem selu Ladimirevci. Potaknut njegovom spontanom odlukom i gradonačelnik će pokloniti Dječjem selu još jedan bicikl.



Stranica