Jurio, pa zaradio kaznu

Slika brzina1.jpg

ERNESTINOVO - Na državnoj cesti broj 518 između Ernestinova i Laslova 30. svibnja u 18,32 sati, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila zaustavljen je 23-godišnji Vinkovčanin.

Na državnoj cesti broj 518 između Ernestinova i Laslova 30. svibnja u 18,32 sati, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila zaustavljen je 23-godišnji Vinkovčanin. Mladić je upravljao osobnim automobila marke Mercedes E 220 CDI. Uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Traffivision“ (tzv. „presretač“) utvrđena mu je brzina kretanja od 184 km/h na dionici ceste van naselja gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h.

Za prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna od 3.000 do 7.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dvanaest mjeseci i po pravomoćnosti tri negativna prekršajna boda.

Za napomenuti je kako je isti do sada počinio ukupno šesnaest prekršaja iz područja sigurnosti cestovnog prometa, od čega četiri prekršaja zbog prekoračenja brzine kretanja, a vozačku dozvolu posjeduje pet godina.



Stranica