Zlouporaba opojnih droga

Slika mara.jpg

OSIJEK - Osnovano se sumnja da je šest osoba sa područja Osijeka i Vinkovaca počinilo više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima policijskih službenika Odsjeka kriminaliteta droga PU osječko-baranjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku i policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske prilikom provođenja operativne akcije „SENIOR“ osnovano se sumnja da je šest osoba sa područja Osijeka i Vinkovaca počinilo više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Završni dio kriminalističkog istraživanja započeo je 14. svibnja 2011. godine zaustavljanjem osobnog automobila marke „opel corsa“ u Sljemenskoj ulici u Osijeku. Vozilom je upravljala 25-godišnja Osječanka. Izvršenom pretragom automobila pronađeno je i oduzeto 43 grama droge marihuana.

Izvršena je i pretraga doma i drugih prostorija kod 50-godišnjeg Osječanina, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 7 stabljika konoplje i precizna digitalna vaga.

Također, izvršenom pretragom doma i drugih prostorija te osobnog automobila kod 37-godišnjaka iz Vinkovaca kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 85 grama marihuane i tri paketića sa sadržajem bijele praškaste materije droge kokain te dvije precizne digitalne vage i drugi predmeti.

Izvršena je i pretraga doma i drugih prostorija 44-godišnjeg Osječanina kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 922 grama marihuane i precizna digitalna vaga te jedna ručno motana cigareta tzv. „Joint“ sa sadržajem mješavine duhana i marihuane.

Izvršenom pretragom ugostiteljskog objekta u Osijeku u vlasništvu 41-godišnjeg Osječanina pronađena su i oduzeta tri paketa sa drogom marihuana ukupne težine oko šest grama.

Isto tako, izvršenom pretragom doma 23-godišnjeg Osječanina pronađeno je i oduzeto sedam stabljika konoplje.

U 12 sati 17. svibnja 37-godišnji Vinkovčanin te 50-godišnji, 44-godišnji i 41-godišnji Osječani privedeni su uz kaznenu prijavu u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Prilikom navedenog postupanja policije ukupno je oduzeto oko 1.055 grama marihuane tržišne vrijednosti – oko 100.000 kuna kad je pitanju ulična prodaja.

Navedeni 37-godišnjak iz Vinkovaca, 50-godišnjak, 44-godišnjak iz Osijeka kao i 25-godišnjakinja iz Osijeka su od ranije poznati policiji zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga kao i zbog drugih kaznenih djela.

Prilikom provođenja ovog kriminalističkog istraživanja obuhvaćeno je više osoba, a također su izvršene i pretrage domova i ugostiteljskih objekata i više osobnih automobila na području grada Osijeka i Vinkovaca.

Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem izvida u cilju utvrđivanja identiteta i drugih osoba koje su bile uključene u navedene kriminalne aktivnosti. 



Stranica