Akcija „Budimo svjesni svoje ranjivosti“

Slika budimo_svjesni_svoje_ranjivostinaslov.jpg

Odjel za sigurnost cestovnog prometa PU osječko-baranjske provest će na Trgu Ante Starčevića u Osijeku 13. svibnja 2011. godine sa početkom u 20 sati preventivno-edukativnu akciju pod nazivom „Budimo svjesni svoje ranjivosti“.

Obzirom da je u proteklom desetljeću u prometnim nesrećama na području ove policijske uprave smrtno stradalo 420 osoba, radi se o stanju na koje obavezno treba upozoriti vozače, odnosno sve sudionike u prometu. Naime, uočeno je da mjesečna, tromjesečna kao i godišnja izvješća prometne policije o broju smrtno stradalih osoba ne ostavljaju dovoljan utisak na vozače u smislu mijenjanja rizičnih ponašanja u prometu.

Uz pomoć Turističke zajednice Grada Osijeka te Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu osigurana je nazočnost 420 mladih osoba (učenika pod nadzorom njihovih razrednika) koje će, razmještene po čitavom Trgu Ante Starčevića, predstavljati broj smrtno stradalih osoba. Svaka od navedenih osoba imat će u ruci zapaljenu svijeću čime se dodatno naglašava velika smrtnost u prometnim nesrećama. Također, Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dovesti će jedno vatrogasno vozilo s čijih će se ljestava fotografirati cijeli događaj.



Stranica