Do nagrada s "Prometnom učilicom"

Slika ucilica300_200.jpg

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i ove godine organizira natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje je započelo u ponedjeljak 1. ožujka točno u 12 sati, a završava 6. svibnja također u 12 sati. Učenici se natječu korištenjem Prometne učilice – web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Prijaviti se i natjecati mogu svi učenici od 1. do 8. razreda svih osnovnih škola s područja Policijske uprave osječko-baranjske. Prometna učilica je prilagođena djeci školskog uzrasta i kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje tematske cjeline vezane za sigurnost školske djece u prometu. 

Cilj natjecanja je podizanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, uvažavanje prometne kulture i prvenstveno smanjenje stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

Najboljim sudionicima natjecanja osigurane su i nagrade

  • Bicikl KTM CHICAGO + kaciga za 1. mjesto (I. - IV. razreda)
  • Bicikl TORPADO STORM + kaciga za 2. – 10. mjesto (I. – IV. razreda)
  • Bicikl KTM CHICAGO + kaciga za 1. mjesto (V. – VIII. razreda)
  • Bicikl TORPADO STORM + kaciga za 2. – 10. mjesto (V. – VIII. razreda)

Učenici koji se žele natjecati moraju zatražiti korisničko ime i zaporku od svoga školskoga administratora i tada putem web aplikaciji (http://ucilica.skole.hr/prometa) mogu započeti provjeravati svoje znanje.

Puno uspjeha svim sudionicima u natjecanju želi PU osječko-baranjska.

 

 

 

 

  



Stranica