Projekt „Prevencija nasilja u vršnjačkim vezama“

Slika ljubicice1.jpg

OSIJEK - Policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU osječko-baranjske provest će, u razdoblju od 10. do 17. veljače, projekt „Prevencija nasilja u vršnjačkim vezama“.

Policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU osječko-baranjske, u suradnji sa Klubom mladeži Gradskog društva Crveni križ i Centrom za psihološku podršku, edukaciju i osobni razvoj „Korak“, provest će u Osijeku, u razdoblju od 10. do 17. veljače, projekt pod  nazivom „Prevencija nasilja u vršnjačkim vezama“.

Svrha projekta je senzibiliziranje mladih osoba, ali i ostalih građana na problem nasilja u vršnjačkim vezama te usmjeravanje pozornosti na bolje razumijevanje potreba i problema mladih vezanih uz pitanja nasilja u vezama.

Projekt će se provoditi na prostoru osječke „Tvrđe“ te u više gradskih i prigradskih osnovnih škola na području Osječko - baranjske županije. Nositelji projekta sa učenicima osmih razreda provodit će interaktivne radionice o ravnopravnosti spolova, a policijski službenici za prevenciju će noću sa 13. na 14. veljače, između 22 i 2 sata, na prostoru stare gradske jezgre „Tvrđe“ poklanjati cvijeće mladima u vršnjačkim vezama.



Stranica