Privedeni osječki i novosadski dileri

Slika heroin1.jpg

 OSIJEK - Dovršeno kriminalističko istraživanje rezultiralo privođenjem četiri osobe u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Dovršeno kriminalističko istraživanje policijskih službenika Odsjeka kriminaliteta droga PU osječko-baranjske rezultiralo privođenjem četiri osobe u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Provedenom pretragom, temeljem naloga Istražnoga suca, 1. veljače u obiteljskoj kući 24-godišnjaka i 26-godišnjakinje u Čepinu pronađena su dva paketića od po 3,5 i 0,5 grama marihuane, dok je skriveno u odjeći 26-godišnjakinje pronađeno još 1,6 grama marihuane. Daljnjim kriminalističkim istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja da je 30-godišnjak iz Osijeka prodavao marihuanu 26-godišnjakinji, a pretragom njegovoga stana pronađena je PVC vrećica s 2,7 grama marihuane kao i precizna digitalna vaga. Također je utvrđeno kako je 26-godišnjakinja kupovala marihuanu i amfetamin speed od 43-godišnjeg Čepinčanina kao i heroin od 30-godišnjeg državljanina Srbije s boravkom u Osijeku.

Utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je 45-godišnjak iz Osijeka u više navrata prodavao heroin 30-godišnjem srbijanskom državljaninu. Izvršenom pretragom obiteljske kuće 45-godišnjaka pronađene su 34 vrećice od po 500 grama duhana koji je oduzet od 20-godišnjaka protiv kojega slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.

Kriminalističkim istraživanjima otkriveno je kako je i 37-godišnjak iz Osijeka prodavao heroin tijekom 2009. i 2010. godine državljaninu Srbije i 31-godišnjoj Osječanki za iznose od 100 ili 200 kuna po paketiću, a prilikom uhićenja kod njega je pronađeno 0,8 grama marihuane.

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku, uz odgovarajuće kaznene prijave, 4. veljače privedeni su 37-godišnjak, 45-godišnjak i 30-godišnjak iz Osijeka kao i 30-godišnjak iz Novoga Sada s boravkom u Osijeku. Svi akteri od ranije su poznati zbog činjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga ali i raznih drugih kaznenih djela.   

Tijekom provedenih kriminalističkih istraživanja izvršeno je više pretraga obiteljskih kuća, stanova, vozila i osoba te je oduzeto više mobitela i novac za koji se pretpostavlja da potječe od prodaje droge.



Stranica