29 vozača isključeno iz prometa

OSIJEK - Tijekom proteklog vikenda djelatnici Prometne policije na području PU osječko – baranjske iz prometa su isključili 29 vozača.

Tijekom proteklog vikenda, u petak i subotu, djelatnici Prometne policije na području PU osječko – baranjske pojačano su kontrolirali promet u cilju suzbijanja prekršaja vezanih uz prisutnost alkohola i droge kod vozača.

Ukupno je zaustavljeno 428 vozača, od čega ih je 29 isključeno iz prometa, a utvrđena su i 132 prekršaja. Dvadesettri vozača upravljalo je vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu, dvojica su vozača odbila alko – test, a dvojica vozača zatečena su kako upravljaju automobilom bez položenog vozačkog ispita. Također, 18 zaustavljenih vozača nije koristilo sigurnosni pojas, 48 ih je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja, 12 ih je vozilo tehnički neispravna vozila, jedan nije koristio svjetla premda je vozio noću, tri vozača nisu koristila svjetla na vozilima danju, i slično.

S najvećom koncentracijom alkohola u organizmu (2,14 g/kg) zaustavljen je 27-godišnjak iz Strizivojne. Bilo je to 23. siječnja oko 3 sata, u Stipanovcima, a dosad je već više puta evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, od čega 10 puta kao počinitelj prekršaja vezanog uz alkohol.

Od žena – vozačica pod utjecajem alkohola, neslavna „rekorderka“ proteklog vikenda bila je 27-godišnjakinja iz Osijeka, koja je 23. siječnja u 1,15 sati zaustavljena na raskrižju Kuhačeve i Firingerove ulice u Osijeku. Izmjereno joj je 1,18 g/kg u organizmu, a do sada je već jednom evidentirana zbog istovrsnog prometnog prekršaja, te 10 puta zbog drugih prometnih prekršaja.  

 

 

 

 

 



Stranica