Akcija prometne policije

Slika plakati/veselje_tuga_300_200.jpg

OSIJEK - Tijekom noći 15. na 16. siječnja na području PU osječko-baranjske iz prometa isključena 33 vozača.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske 15. na 16. siječnja provedene su pojačane mjere usmjerene na suzbijanje prekršaja prisutnosti alkohola u organizmu vozača. Ukupno je izvršen nadzor nad 291 vozačem kojom prilikom je utvrđeno 68 prekršaja, dok su 33 vozača isključena iz prometa.

Alkohol je utvrđen u organizmu 26 vozača dok su se dva vozača odbila alkotestirati, osam osoba počinilo je prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja odnosi se na pješake, pet mladih vozača upravljalo je osobnim automobilima snage veće od 75 KW, tri vozača tijekom noći nisu koristila svjetla, a utvrđen je i po jedan prekršaj upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, tehničke neispravnosti vozila, neregistriranog vozila i oduzimanja prednosti prolaska drugom vozilu dok se preostalih 11 odnosi na ostale prekršaje.

Najveća koncentracija alkohola (1,90 g/kg) izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Osijeka koji je 16. siječnja oko 5,20 sati zaustavljen na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. Osječanin je do sada evidentiran kao počinitelj osam prometnih prekršaja od čega se jedan prekršaj odnosi na vožnju u alkoholiziranom stanju.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera zatečene su i dvije vozačice koje su upravljale motornim vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u organizmu. Najveća koncentracija (1,24 g/kg) utvrđena je kod 41-godišnjakinje iz Ivankova koja je 16. siječnja oko 2,20 sati zatečena da upravlja osobnim automobilom na raskrižju Kuhačeve i Firingerove ulice u Osijeku. Do sada nije evidentirana kao počinitelj prometnih prekršaja.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera nije evidentirana niti jedna prometna nesreća na području Policijske uprave osječko-baranjske.

Tablični prikaz alkoholiziranih vozača:

 

dob vozača

alkohol

do 18

-

18-24

7

25-30

5

31-40

4

41-50

8

preko 50

4

UKUPNO

28



Stranica