Prouzročenje smrti iz nehaja

VALPOVO - U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku doveden je 46-godišnjak iz Zelčina, za kojega je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja (čl. 95. KZ).

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku 18. prosinca u 18,00 sati uz kaznenu prijavu doveden je 46-godišnjak iz Zelčina (PP Valpovo), za kojega je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja (čl. 95. KZ).

Policijski službenici PP Valpovo su 17. prosinca u 15,00 sati od djelatnika Hitne medicinske pomoći zaprimili dojavu da je u obiteljskoj kući u Zelčinu 46-godišnji sin tjelesno napao 67-godišnju majku iz Osijeka, koja je zadobila ozljede. Na mjestu događaja zatečen je sin i mrtva majka.

Očevid je obavio istražni sudac Županijskog suda u Osijeku uz asistenciju očevidne ekipe PU osječko-baranjske, kojim je utvrđeno da je 46-godišnjak između 13,45 i 14,20 sati nekoliko puta ošamario majku, nakon čega je ona sjela na kauč i preminula. Mrtvo tijelo je po nalogu istražnog suca prevezeno u Klinički bolnički centar u Osijeku, gdje je obavljena obdukcija kojom je utvrđeno da je smrt žene nastupila gušenjem hranom, a ozljede na licu od šamara okvalificirane su kao lake.



Stranica