Akcija prometne policije

OSIJEK - Prometni su policajci noću sa 11. na 12. prosinca, između 22 i 6 sati, na području PU osječko – baranjske proveli akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača.  

Prometni su policajci noću sa 11. na 12. prosinca, između 22 i 6 sati, na području PU osječko – baranjske proveli akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača. 

Ukupno je utvrđeno 67 prekršaja, a 32 vozača isključena su iz prometa. Tijekom trajanja akcije 27 je zaustavljenih vozača upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola, 2 vozača odbila su podvrgnuti se ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu, dok je kod 1 vozača utvrđena prisutnost droge u organizmu. Također, jedan je vozač prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, 3 mlada vozača upravljala su vozilom snage iznad 75 kilovata, a zabilježen je i jedan prekršaj uporabe svjetala noću, 6 prekršaja pješaka, 4 prekršaja tehničke neispravnosti vozila. Bez položenog vozačkog ispita u vožnji su zatečena 2 vozača, jedan je vozač upravljao vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, 14 osoba počinilo je prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, a utvrđeno je i 5 ostalih prekršaja.

Od 27 vozača kod kojih je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dva su bila – žene. Ona s većom koncentracijom alkohola u krvi, od 1,06 g/kg, bila je 30-godišnja Osječanka, vozačica osobnog vozila. Zaustavljena je u Strossmayerovoj ulici u Osijeku, 12. prosinca u 3,15 sati. Do sada je kao prometni prekršitelj evidentirana dva puta, a ovo joj je prvi prekršaj vezan uz alkohol.

S najvećom koncentracijom alkohola u krvi (1,67 g/kg) prošlog je vikenda, pak, zatečen 29-godišnji vozač, također Osječanin. Zaustavljen je u Bilju, u Ulici P. Šandora, 12. prosinca u 1 sat. Do sada je kao počinitelj prometnih prekršaja evidentiran 27 puta, no niti jednom u vožnji pod utjecajem alkohola.

Također treba spomenuti da je tijekom proteklog vikenda, između 10. i 12. prosinca, na području PU osječko - baranjske evidentirano ukupno 18 prometnih nesreća, od čega je u 6 prometnih nesreća kod jednog od sudionika utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Koncentracije su se kretale od 1,11 do čak 2,34 g/kg.

 



Stranica