Provedena akcija „Komoditet ispred hendikepa“

Slika Telop-FACA-2.jpg

OSIJEK - U povodu Međunarodnog dana invalida, na području PU osječko – baranjske u petak je provedena akcija pod nazivom „Komoditet ispred hendikepa“.

U povodu Međunarodnog dana invalida, na području PU osječko – baranjske u petak, 3. prosinca između 7 i 19 sati prometni su policajci proveli akciju pod nazivom „Komoditet ispred hendikepa“.

 Naglasak akcije bio je sankcioniranje nepropisno parkiranih vozila na parkirališnim mjestima namijenjenih vozilima osoba s invaliditetom, a u tu je svrhu Odjel za sigurnost cestovnog prometa PU osječko – baranjske osmislio i izradio i prigodni preventivno – edukativni plakat.

Za vrijeme trajanja akcije poduzeto je ukupno 148 mjera, od čega na području Postaje prometne policije Osijek 43 mjere, na području Policijske postaje Beli Manastir 31, Policijske postaje Donji Miholjac 7, Policijske postaje Đakovo 28, Valpovo 17, a na području Policijske postaje Našice poduzete su 22 različite mjere.

Od ukupnog broja poduzetih mjera, 80 ih se odnosilo na prekršaj nepropisnog parkiranja, od čega je nepropisnih parkiranja na mjestima rezerviranim za invalide bilo 62. Građani su na mjestima predviđenima za parkiranje vozila invalida u najvećem broju slučajeva parkirali na području grada Osijeka, a najmanje na području Đakova, dok na području PP Donji Miholjac, tijekom trajanja akcije, policija nije zabilježila niti jedan spomenuti prekršaj.

 Za napomenuti je i kako je na području Postaje prometne policije Osijek tijekom provođenja akcije „Komoditet ispred hendikepa“ bila angažirana pauk – služba za blokiranje i podizanje vozila, koja je izvršila premještanje ukupno 7 i pokušaj premještanja 2 vozila parkirana na mjestima za invalide.   

 

 

 



Stranica