Izgubila bitku za život

 U Kliničkom bolničkom centru u Osijeku 13. studenoga u 16,30 sati bitku za život izgubila je 20-godišnja Marija Š. iz Koprivnice, koja je nastradala u teškoj prometnoj nesreći.

U Kliničkom bolničkom centru u Osijeku 13. studenoga u 16,30 sati bitku za život izgubila je 20-godišnja Marija Š. iz Koprivnice, koja je nastradala u teškoj prometnoj nesreći do koje je došlo dan ranije u 20,03 sati u Strossmayerovoj ulici u Osijeku.

Marija je kao pješakinja prelazila pješački prijelaz u Strosmayerovoj ulici kod kućnog broja 109, iz smjera juga prema sjeveru, kada je na nju naletio osobni automobil osječkih registracijskih oznaka, kojim je iz smjera istoka prema zapadu upravljao 20-godišnjak iz Bilja. Od siline udarca, djevojka je zadobila teške i po život opasne ozljede te je hitno prevezena u KBC Osijek. U trenutku nesreće pješački prijelaz je s Marijom prelazio i 20-godišnjak iz Osijeka, koji nije ozlijeđen, kao ni vozač osobnog automobila i tri putnika u vozilu, koji su u dobi od 19 do 24 godine.

Očevid na mjestu nesreće obavio je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku uz asistenciju očevidne ekipe Postaje prometne policije Osijek. Tijekom očevida promet se preusmjeravao okolnim cestovnim pravcima. Mladi vozač je alkotestiran, a rezultat je bio negativan. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće (čl. 272. KZ), kao i podnošenje obaveznog optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (kao mladi vozač upravljao je vozilom jačim od 75 kW).



Stranica