Oprezno u prometu za „Martinje“

Slika plakati/veselje_tuga_300_200.jpg

OSIJEK - Od 11. do 14. studenog, povodom običaja krštenja mošta „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica Policijska uprava osječko-baranjska svoje aktivnosti usmjerit će na sprečavanje vožnje pod utjecajem alkohola. 

Od 11. do 14. studenog, povodom običaja krštenja mošta „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica Policijska uprava osječko-baranjska svoje aktivnosti usmjerit će na sprečavanje vožnje pod utjecajem alkohola.  

Nadzor vozača vršit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Konkretno na području PU osječko-baranjske kontrole prometa pojačati će se na području cijele Baranje i Đakova  te Općina Erdut, Feričanci i  Trnava.

Napominjemo kako se na sam dan Svetog Martina 2009. godine dogodilo 16 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula, dvije zadobile teške i devet lake tjelesne ozljede, a u svakoj četvrtoj prometnoj nesreći kod vozača je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Za istaknuti je kako je najniža izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača koji su sudjelovali u prometnim nesrećama bila 1,99 g/kg, a najveća 3,15 g/kg. Istodobno policija je pojačanim nadzorom prometa u vremenu od 6. do 15. studenog 2009. godine iz prometa isključila 141 vozača zbog alkoholiziranosti. 



Stranica