Otkriven piroman

OSIJEK - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 26-godišnji Osječanin 07. studenoga ove godine u Osijeku počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.  

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 26-godišnji Osječanin 07. studenoga ove godine u Osijeku počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Dvadesetšestogodišnjak je, kako je istraga pokazala, 07. studenoga oko 02,50 sati zapalio osobni automobil Seat Cordobu, staru 12 godina, osječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 48-godišnjaka iz Erduta, koji je bio parkiran u Bosanskoj ulici u Osijeku. U požaru, koji su ugasili pripadnici JPVP grada Osijeka, izgorio je prednji dio automobila (prednji branik s maskom, oba svjetla, hladnjak, električna instalacija i boja). Očevid uz protupožarnog inspektora isključio je tehnički uzrok vatrene stihije, a pokazao je da je izazvana namjerno, prenošenjem gorivih tvari ili djelovanjem otvorenog plamena. Materijalna šteta, prema prvoj nestručnoj procjeni, iznosi oko 1.000 kuna.

Osječanin je potom došao pred ugostiteljski objekt ''Carmen'' u Vukovarskoj ulici 91, gdje je zapalio tepih i pokušao zapaliti kontejner za otpad, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Pokušaj paljenja predmeta pred ugostiteljskim objektom uočio je građanin, koji je to policiji dojavio u 03,20 sati. Dvadesetšestogodišnjak je zatečen u parku pred Kliničkim bolničkim centrom u Osijeku te je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nastala šteta ovdje procjenjuje se na oko 50 kuna.

 

Ovim putem zahvaljujemo se ovom, ali i svim drugim građanima, čije dojave pomažu policiji u otkrivanju počinitelje prekršaja ili kaznenih djela.



Stranica