''S pješacima i biciklistima sigurno u prometu''

Policijski službenici PP Beli Manastir, u suradnji s Odjelom za sigurnost cestovnog prometa i odsjeka za prevenciju ove PU 05. studenoga od 17 do 21 sat proveli su preventivnu akciju na području Baranje naziva ''S pješacima i biciklistima sigurno u prometu''.  

Policijski službenici PP Beli Manastir, u suradnji s Odjelom za sigurnost cestovnog prometa i odsjeka za prevenciju ove PU 05. studenoga od 17 do 21 sat proveli su preventivnu akciju na području Baranje naziva ''S pješacima i biciklistima sigurno u prometu''. Akcija je dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2006. – 2010. godine, koji se odnosi na zaštitu djece, mladih i najranjivijih sudionika u prometu (pješaci i biciklisti).

Kako je akcija preventivno-edukativnog karaktera, s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti i pješaci, zatečenim biciklistima i pješacima u činjenju prekršaja iz čl. 127. st. 1. i čl. 113. st. 2. ZSPC-a skrenuta je usmena pozornost na opasnosti koje proizlaze iz njihovog ponašanja, a uručena su im i pismena upozorenja te im je darovan reflektirajući prsluk.



Stranica