Akcija prometne policije

Slika /bero1.jpg

OSIJEK - Na području Policijske uprave osječko-baranjske 18. na 19. rujna provedene su pojačane mjere usmjerene na suzbijanje prekršaja prisutnosti alkohola u organizmu vozača.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske 18. na 19. rujna provedene su pojačane mjere usmjerene na suzbijanje prekršaja prisutnosti alkohola u organizmu vozača. Ukupno je izvršen nadzor nad 325 vozača i utvrđeno 76 prekršaja, dok je 30 vozača je isključeno iz prometa. Alkohol je utvrđen u organizmu 28 vozača dok je jedan vozač odbio alkotestiranje, 16 vozača je prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja vozila, četiri osobe su počinile prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri vozača su upravljala neregistriranim vozilima, po dva vozača zatečena su bez položenog vozačkog, odnosno kako upravljaju vozilom u zabranjenom ili suprotnom smjeru, utvrđen je po jedan prekršaj nepoštivanja crvenog svjetla, tehničke neispranosti, nekorištenja svjetala na vozilu za vrijeme noći, nepropisnog pretjecanja, nepropisnog korištenja mobitela kao i 15 ostalih prekršaja.
 
Najveća koncentracija alkohola (1,95 g/kg) utvrđena je kod 45-godišnjeg biciklista iz Bilja koji je 18. rujna oko 23,40 sati zaustavljen na Vinkovačkoj cesti u Osijeku. Biciklist je do evidentiran kao počinitelj 18 prometnih prekršaja od čega 12 puta zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.
 
Za vrijeme provođenja pojačanih mjera zatečene su i 3 vozačice koje su upravljale motornim vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u organizmu. Najveća koncentracija (1,23 g/kg) utvrđena je kod 25-godišnje Osječanke koja je 19. rujna oko 00,50 sati zatečena da upravlja osobnim automobilom u Osijeku u Ulici A. Waldingera. Do sada je evidentirana kao počinitelj 11 prometnih prekršaja, a ovo je prvi prekršaj upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu.
 
U tablici prikazan pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu.
 
dob vozača
alkohol
do 18
-
18-24
10
25-30
 9
31-40
 4
41-50
 5
preko 50
 1
UKUPNO
29


Stranica