Poštujte naše znakove

Slika /telop1.jpg
Svake godine početkom mjeseca rujna, usporedo s početkom školske godine, značajan broj djece po prvi puta samostalno sudjeluje u prometu na cestama. Djeca na takav način postaju aktivni sudionici u prometu izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.
 
Kako bi se djeca što bolje upoznala s opasnostima cestovnog prometa i educirala o sigurnom sudjelovanju u prometu, te da bi se njihovo stradavanje smanjilo na minimum, Policijska uprava osječko-baranjska ove godine, kao i niz prethodnih godina, provodi akciju „Poštujte naše znakove“.
 
U sklopu akcije policijski službenici provesti će edukativna predavanja u svim prvim razredima osnovnih škola na području cijele Policijske uprave, a učenicima će se podijeliti i prigodni promidžbeni materijali koji upravo promiču pravilna i poželjna ponašanja u prometu.
 
U vrijeme dolaska i odlaska učenika u škole pojačati će se nazočnost policije u zonama škola i to osobito onima koja su izloženija cestovnom prometu. Na prometnicama u zonama škola posebno će se nadzirati obveze vozača prema pješacima, nadzor brzine kretanja vozilima, nadzor prijevoza djece, te nadzor zaustavljanja i parkiranja vozila. Cilj ovakvoga postupanja je zaštita djece u prometu, ali i ostalih sudionika prometa.
 
Održati će se i kratka edukativna predavanja roditeljima putem roditeljskih sastanaka u osnovnim školama. Posebno pozivamo roditelje da izdvoje trenutak svog vremena kako bi djeci ukazali na osnovna pravila ponašanja u prometu, a osobito da vlastitim primjerom pravilnog ponašanja u prometu, bilo u svojstvu vozača ili pješaka, budu primjer.
 
Sigurnu i uspješnu novu školsku godinu želi Vam Policijska uprava osječko-baranjska
 


Stranica