Razriješeno devet provala u Našicama i Osijeku

NAŠICE, OSIJEK - Policijski službenici PP Našica i II: PP Osijek razriješili su devet teških krađa provaljivanjem na svojim postajnim područjima.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Našice i II. PP Osijek razriješeno je devet teških krađa provaljivanjem, za što su nadležnim državnim odvjetništvima kazneno prijavljene četiri osobe, od kojih su dva maloljetnika.
 
Policijski službenici PP Našice tako su utvrdili postojanost osnovane sumnje da su 17-godišnjak i 15-godišnjak s područja njihovog postajnog područja u noći između 24. i 25. srpnja provalili u ledenicu kioska ''Tisak'' u Koški, iz koje su ukrali 50 sladoleda u vrijednosti od oko 400 kuna. Protiv mladića slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.
 
Drugim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Našice utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 27-godišnjak iz Donje Motičine u lipnju provalio u Osnovnu školu ''V. Nazor'' u Feričancima iz koje je odnio prijenosno računalo, vrijedno 6.400 kuna. Dvadesetsedmogodišnjak se također tereti da je isto u lipnju provalio u trgovačku radnju ''Trgoars'' u Seoni, iz koje ništa nije ukrao jer ga je u tome spriječilo oglašavanje protuprovalnog alarma. Protiv osumnjičenog, koji je od ranije poznat policiji po sličnim kaznenim djelima, slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Našicama.  
 
Policijski službenici II. PP Osijek razriješili su šest teških krađa provaljivanjem, koje je, kako se osnovano sumnja, tijekom lipnja i kolovoza počinio 29-godišnjak iz Osijeka, protiv kojega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Osumnjičeni se tereti da je provalio u kafiće ''Uno'' i ''Madonu'' na Sjenjaku, ugo-objekt ''V. rajon'' u Bračkoj ulici, te dva puta u kafić ''Patriciju'' u Lipičkoj ulici. Iz ovih je objekata odnosio novac, a u ''Patriciji'' je ukrao i dva poker aparata. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 13.600 kuna. Osumnjičenik je od ranije poznat policiji po sličnim ili istima kaznenim djelima.


Stranica