Otkriven lanac kupoprodaje maruhuane

Slika lab_9.jpg

OSIJEK - Policijski službenici II. PP Osijek otkrili su lanac kupoprodaje marihuane, u kojem je sudjelovalo šest mladića iz Osijeka u dobi od 19 do 23 godine, koji su od ranije poznati policiji po činjenju kaznenih djela i raznih prekršaja.

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku dovedeni su 21-godišnjak, 22-godišnjak i 23-godišnjak iz Osijeka, uz kaznenu prijavu za zlouporabu opojnih droga. Uz njih kazneno su prijavljeni za zlouporabu opojnih droga i 20-godišnjak iz Kozjaka te 19-godišnjak i dva 20-godišnjaka iz Osijeka. Svi su od ranije poznati policiji.
 
Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. PP Osijek otkriven je lanac kupoprodaje marihuane u Osijeku. Istraga nad više osoba utvrdila je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak iz Kozjaka kupovao marihuanu najmanje tri mjeseca od 21-godišnjaka iz Osijeka, koji je pak drogu, zajedno sa 22-godišnjakom iz Osijeka, duže vrijeme kupovao od ostalih osumnjičenika. Svi osumnjičenici, osim 20-godišnjaka iz Kozjaka koji se tereti za posjedovanje marihuane (čl. 173. st. 1. KZ), terete se za kupoprodaju marihuane (čl. 173. st. 2. KZ). Marihuana se kupovala za daljnju prodaju za 70 kuna po gramu.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage više domova uz sudske naloge. Droga i ostali inkriminirajući predmeti, oduzeti su uz potvrdu. Tako je kod 20-godišnjaka iz Kozjaka pronađen joint od 2 grama, PVC folija sa fragmentima zelene biljne materije nalik na marihuanu, PVC folija sa 12 sjemenki nalik na konoplju marihuane i smeđa nargila sa fragmentima nagorjele marihuane. Kod 21-godišnjaka i 22-godišnjaka iz Osijeka pronađena je nargila, četiri PVC vrećice sa fragmetima zelene biljne materije nalik na marihuanu, limena kutijica sa četiri paketića alu-folije sa marihuanom, svaki težak 1 gram, PVC vrećica u kojoj se nalazio joint i dvije sjemenke konoplje te nargila. Kod 19-godišnjeg Osječanina pronađena je PVC vrećica s jednom sjemenkom konoplje i nekoliko konzumiranih jointa. Kod 23-godišnjaka je pronađena PVC vrećica sa zelenom biljnom materijom, teška 2 grama, 1.000 kuna, dvije PVC vrećice sa zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, ukupne težine 0,9 grama.   


Stranica