Razriješeno razbojništvo

OSIJEK - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnjak iz Tenje 25. ožujka oko 13,30 sati pokušao izvršiti razbojništvo u poslovnici Hrvatskih pošta u Divaltovoj ulici u Osijeku.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. PP Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnjak iz Tenje 25. ožujka počinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju (čl. 218. st. 2. u vezi čl. 33. KZ) u poslovnici Hrvatskih pošta u Divaltovoj ulici u Osijeku. Protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Četrdesetdvogodišnjaka se tereti da je 25. ožujka oko 13,30 sati ušao u poštu, gdje je uz prijetnju pištoljem od 45-godišnje djelatnice i 47-godišnjeg djelatnika iz Osijeka pokušao otuđiti novac. Kada mu to nije uspjelo, pobjegao je iz pošte biciklom se udaljivši Divaltovom ulicom prema istoku. Tada nepoznati razbojnik je bio odjeven u gornji dio crvene trenirke, na glavi je imao smeđu periku, a radi se o muškarcu visokom oko 190 centimetara i slabije tjelesne građe.

Osumnjičeni je ubrzo pronađen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, tijekom kojega su pronađeni predmeti za koje se sumnja da su upotrijebljeni tijekom izvršenja kaznenog djela: crni plastični pištolj, gornji dio trenirke na kojoj prevladava crvena boja, crne tenisice, sportske crne duge hlače i dvije perike, od kojih je jedna smeđa. 



Stranica