Rafalima iz "rumunjke" doveo u opasnost živote

VALPOVO - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak iz Valpova rafalima iz tzv. rumunjke doveo u opasnost živote ukućana.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Valpovo utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak iz Valpova počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (čl. 263. KZ) te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari (čl. 335. KZ). Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku.

Dvadesetjednogodišnjaka se tereti da je 26. ožujka u 01,55 sati ispalio 18 hitaca iz automatske puške, tzv. rumunjke, u fasadu obiteljske kuće u Kozarčevoj ulici u Belišću, u vlasništvu 34-godišnjakinje, nakon čega je otišao do Drave na Obalu Matije Ljubeka u Belišću, gdje je bacio pušku u rijeku.

Dvadesetjednogodišnjak je pronađen oko 11 sati i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Pušku sa pripadajućim okvirom i sedam metaka kalibra 7,62 milimetra u koritu rijeke Drave pronašli su i izronili oko 15,25 sati ronioci Specijalne jedinice policije Osijek. Očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa PP Valpova.



Stranica