Zaplijenjen kilogram skunka

OSIJEK - Pretragom doma i drugih prostorija kod 27-godišnjaka iz Antunovca pronađeno je gotovo kilogram skunka, čija ulična vrijednost doseže vrijednost od 100.000 kuna.

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je pet osoba s područja Osijeka i okolice počinilo kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak i 24-godišnjak iz Antunovca su uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga (čl. 173. st. 2. KZ – preprodaja) dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku, dok protiv ostalih: 22-godišnjaka i 19-godišnjakinje iz Briješća te 21-godišnjakinje iz Osijeka, slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 27-godišnjak iz Antunovca od listopada 2009. do ožujka 2010. godine prodao najmanje 80 grama marihuane 22-godišnjaku iz Briješća za ukupno 4.000 kuna. Pretragom njegova doma i drugih prostorija uz sudski nalog pronađeno je i uz potvrdu oduzeto 956,2 grama marihuane s visokim postotkom tetrahidrokanabinola (THC-a), tzv. skunka, precizna digitalna vaga i 7.500 kuna u raznim apoenima za koje se sumnja da potječu od prodaje droge.
Za 24-godišnjaka iz Antunovca osnovano se sumnja da je od ožujka do lipnja 2009. godine najmanje pet puta prodao po gram marihuane 22-godišnjaku iz Briješća za 100 kuna po svakoj kupoprodaji. Pretragom njegova doma pronađena je i oduzeta precizna digitalna vaga.
Dvadesetdvogodišnjak iz Briješća tereti se da je tijekom rujna prošle godine neovlašteno prodao pet grama marihuane 19-godišnjoj sumještanki za 300 kuna te da je više puta davao marihuanu trima djevojkama, koju su potom zajedno konzumirali u domu prijavljene 19-godišnje djevojke iz Briješća. Pretragom njegova doma pronađena su i oduzeta dva opuška ""jointa"".
Devetnaestogodišnjakinja iz Briješća bit će kazneno prijavljena za počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga (čl. 173. st. 1. i 5. KZ – posjedovanje i omogućavanje) jer je, kako se osnovano sumnja, omogućavala drugim osobama da u njezinu domu troše opojnu drogu. Pretragom njezina doma pronađene su četiri sjemenke sa fragmentima marihuane i nargila. 
Petoprijavljena 21-godišnjakinja počinila je kazneno djelo zlouporabe opojnih droga jer je posjedovala PVC paketić sa gramom marihuane.


Stranica