Protjeran stranac

BELI MANASTIR - Četrdesettrogodišnji državljanin BiH je 22. ožujka na Općinskom sudu u Belom Manastiru proglašen krivim za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Četrdesettrogodišnji državljanin BiH je 22. ožujka na Općinskom sudu u Belom Manastiru proglašen krivim za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora zbog čega mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, uvjetno dvije godine, kao i sigurnosna mjera protjerivanja stranca iz RH u trajanju od dvije godine. Stranac je isti dan u 14,30 sati prisilno udaljen iz naše zemlje preko MCGP Batina.

Četrdesettrogodišnji državljanin BiH je 20. ožujka u 06,35 sati kao ulazni putnik u RH doputovao na MCGP Batina. U osobnom automobilu nacionalnih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao, pretragom uz sudski nalog pronađeno je skriveno 850 kutija cigareta bez odgovarajućih markica. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je stranac počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora zbog čega je uz kaznenu prijavu doveden na Općinski sud u Belo Manastiru. 



Stranica