Bombe na dohvat djece

OSIJEK, TENJA - Nesavjesni građani odbacivanjem bombi u urbanim sredinama opet ugrozili ljudske živote unatoč odredbama Zakona o oružju koji je omogućio dragovoljnu predaju minsko-eksplozivnih sredstava bez prekršajne ili kaznene odgovornosti.

Nesavjesni građani odbacivanjem bombi u urbanim sredinama opet ugrozili ljudske živote unatoč odredbama Zakona o oružju koji je omogućio dragovoljnu predaju minsko-eksplozivnih sredstava bez prekršajne ili kaznene odgovornosti.

Riječ je je odbačenoj ručnoj bombi M-52, koju je pronašao djelatnik Unikoma uz parkiralište na Vijencu G. Zobundžije u Osijeku, službenika tržnice koji je u Svačićevoj ulici pronašao metalnu vodovodnu cijev sa tranzitorskim sklopom (cijevnu bombu) te 11-godišnjaku koji je u odvodnom kanalu u Truhelkinoj ulici u Tenju pronašao raketni bacač, tzv. zolju. Sva opasna sredstva odbačena su na mjesta koja su lako dostupna najmlađoj populaciji Osijeka i okolice, a pronađena su tijekom jučerašnjeg dana (03. ožujka).

Molimo građane da ne odbacuju minsko-eksplozivna sredstva i oružje, već da ih dragovoljno predaju predaju policiji, što se dogovara pozivom na broj telefona 92. Protiv građana koji dragovoljno predaju opasna sredstva prema odredbama Zakona o oružju neće biti podnesene prekršajne ili kaznene prijave.



Stranica