Krivotvorenje novca

BIJELO BRDO - Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Dalj utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 28-godišnjak iz Dalja i 58-godišnjak iz Bijelog Brda počinili kazneno djelo krivotvorenja novca. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Mlađi je osumnjičen za izradu novčanica, a stariji za stavljanje u opticaj.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Dalj utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 28-godišnjak iz Dalja i 58-godišnjak iz Bijelog Brda počinili kazneno djelo krivotvorenja novca. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Djelatnici jedne banke u Osijeku su 05. i 10. lipnja pronašli dvije novčanice u apoenima od 200 kuna, različitih serijskih brojeva, u utršku trgovine i ugostiteljskog objekta u Bijelom Brdu. Vještačenjem je utvrđeno da se radi o krivotvorinama, koje pripadaju kategoriji loše izrađenih krivotvorina. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak od siječnja 2009. do siječnja ove godine uz pomoć računala, printera i skenera izradio više kunskih novčanica u apoenima od 20, 100, 200 i 500 kuna te da je tri krivotvorene novčanice od 200 kuna dao 58-godišnjaku, koji je dvije, iako je znao da se radi o krivotvorinama, stavio u opticaj u ugostiteljskom objektu u Bijelom Brdu.

Mlađi muškarac kazneno je prijavljen za izradu krivotvorenih novčanica (čl. 274. st. 1.), a stariji za njihovo stavljanje u opticaj (čl. 274. st. 3.).



Stranica