Dovršena kriminalistička istraživanja

Kroz nekoliko kriminalističkih istraživanja razriješena su tri kaznena djela (od kojih je jedno produljeno - provale u tri objekta) na području Belog Manastira, Osijeka i Našica za što je kazneno prijavljeno sedam osoba.

Kroz nekoliko kriminalističkih istraživanja razriješena su tri kaznena djela na području Belog Manastira, Osijeka i Našica za što je kazneno prijavljeno sedam osoba.

Policijski službenici PP Beli Manastir razriješili su tešku krađu provaljivanjem u obiteljsku kuću u Preradovićevoj ulici u Belom Manastiru, iz koje su 46-godišnjem vlasniku odnijeli 25.000 kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su u kuću provalili 32-godišnjak i 23-godišnjak iz Šećerane te 27-godišnjak iz Petlovca te da su novac podijelili s još tri osobe koje će nadležnom državnom odvjetništvu biti prijavljene za počinjeno kazneno djelo prikrivanja, a radi se o 21-godišnjaku, 18-godišnjaku i 22-godišnjakinji iz Branjinog Vrha. Ujedno je utvrđena osnovana sumnja da je već spomenuti 32-godišnjak iz Šećerane u noći između 27. i 28. prosinca počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u ljekarnu "K Sokolu", u Europskoj aveniji u Osijeku, iz koje je odnio lijekove "Tramal" u vrijednosti od oko 500 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Našice utvrđena je osnovana sumnja da je 20-godišnjak iz Donje Motičine u noći 29. prosinca, između 21 i 22 sata provalio u tri objekta (trgovinu Vicont, pekarnicu Karla i krojačku radnju Iva) na Trgu Pejačevića u Našicama, iz kojih je odnio samo novac. Materijalna šteta iznosi oko 620 kuna. Osumnjičenik, koji će kazneno biti prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku, uhićen je u blizini mjesta događaja iste večeri u 23,20 sati, nakon čega je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.



Stranica