Skrivali cigarete i tablete

BELI MANASTIR, ERDUT - Na dva Međunarodna cestovna granična prijelaza na području naše PU 23. prosinca otkrivene su skrivene cigarete i tablete, koje su oduzete uz potvrdu, a protiv počinitelja slijede odgovarajuće prijave.

Na dva Međunarodna cestovna granična prijelaza na području naše PU 23. prosinca otkrivene su skrivene cigarete i tablete, koje su oduzete uz potvrdu, a protiv počinitelja slijede odgovarajuće prijave.

Na MCGP Batina 23. prosinca u 09,50 sati kao ulazni putnik u RH doputovao je 54-godišnjak iz Belog Manastira. Izvršenom graničnom kontrolom na njegovom automobilu belomanastirskih registracijskih oznaka uočen je otvor u kojem su se nalazile cigarete. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga vozila, tijekom koje je u posebno načinjenom otvoru pronađeno skriveno 118 kutija raznih cigareta bez odgovarajućih markica, koje su uz potvrdu oduzete, kao i automobil. Protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora (čl. 298. KZ).

Na MCGP Erdut 23. prosinca u 12,42 sati kao ulazni putnik u RH, u osobnom automobilu osječkih registracijskih oznaka, doputovao je 57-godišnji Osječanin. U vozilu je pronađeno skriveno 30 kutija cigareta, koje su oduzete, a Osječaninu je naplaćena mandatna kazna.

Na MCGP Batina 23. prosinca u 20,30 sati kao ulazni putnik u RH, u osobnom automobilu slovenskih nacionalnih oznaka, doputovao je 25-godišnjak iz Piramatovaca (područje Skradina). U vozilu je pronađeno skriveno 120 tableta Bromazepa za koje ovaj hrvatski državljanin nije imao potrebnu liječničku dokumentaciju. Kako se tablete Bromazepa nalaze na popisu opojnih droga te tvari koje se mogu upotrijebiti za izradu opojnih droga, one su oduzete uz potvrdu, a protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Osim toga, naplaćena mu je i mandatna kazna. Slijedi daljnji rad na utvrđivanju eventualne kaznene odgovornosti.

 



Stranica