Zlouporabe opojnih droga

OSIJEK, BELI MANASTIR - Kriminalističkim istraživanjem dvaju policijskih postaja na području PU osječko-baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri osobe na području Baranje i Osijeka počinile kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, od kojih je 41-godišnjak iz Čepina uz kaznenu prijavu 13. prosinca doveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku.

Kriminalističkim istraživanjem dvaju policijskih postaja na području PU osječko-baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri osobe na području Baranje i Osijeka počinile kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, od kojih je 41-godišnjak iz Čepina uz kaznenu prijavu 13. prosinca doveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku.

Istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku uz kaznenu prijavu za čl. 173. st. 2. KZ (preprodaja opojne droge) doveden je 41-godišnjak iz Čepina u čijem je stanu u Osijeku, kojim se koristi, pretragom uz sudski nalog pronađena i uz potvrdu oduzeta PVC bočica s mješavinom cedevite i heptanona, težine 10,2 grama, dvije PVC vrećice sa praškastom bijelom materijom nalik na speed, ukupne težine 5,9 grama te 20 paketića alufolije sa bijelom praškastom materijom nalik na speed, ukupne težine 22,6 grama. Protiv osumnjičenog slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Kaznena prijava zbog posjedovanja opojnih droga podnesena je protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Pakraca, koji ima prijavljeno boravište u Republici Srbiji. On je 11. prosinca u 12,55 sati doputovao na MCGP Batina kao ulazni putnik u RH. U njegovom vozilu srpskih nacionalnih oznaka pronađene su skrivene i neprijavljene tri kutije sa po 20 tableta lorazepama od 2,5 miligrama, koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga. Tablete su oduzete uz potvrdu, a 41-godišnjaku je naplaćena mandatna kazna. Provedenim izvidima utvrđena je osnovana sumnja da je 41-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga i prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Treća kaznena prijava zbog zlouporabe opojnih droga (posjedovanje) podnesena je protiv 16-godišnjeg Osječanina koji je 14. prosinca u 11,55 sati zatečen u Tvrđi u Osijeku sa jednim gramom marihuane, koja mu je uz potvrdu oduzeta.

 



Stranica