Priveden istražnom sucu

OSIJEK - Zbog osnovane sumnje da je na području Osijeka počinio više kaznenih djela uz kaznenu je prijavu 09. prosinca u 17,10 sati 28-godišnji Osječanin doveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku.

Dvadesetosmogodišnji Osječanin je uz kaznenu prijavu 09. prosinca u 17,10 sati doveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku zbog osnovane sumnje da je krajem studenoga i početkom prosinca ove godine na području grada Osijeka počinio više kaznenih djela teških krađa provaljivanjem.  

Policijski službenik II. PP Osijek je 09. prosinca u 02,25 sati u Wilsonovoj ulici u Osijeku zatekao 28-godišnjaka, kojega je uhićen na osnovi raspisane potrage I. PP Osijek zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem. Osječanin je prije uhićenja od sebe odbacio predmete za koje se posumnjalo da potječu iz kaznenog djela.

Ubrzo je utvrđeno da je u kiosku Tisak u Svačićevoj ulici izvršena provala. Osječanin je doveden u službene prostorije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je nedugo prije zatjecanja u Wilsonovoj ulici provalio u kiosk iz kojega je odnio devet kutija cigareta Walter Wolfa, punjač za mobitel, dva paketa s osam baterija Duracel, tri kompleta mobitela s pripadajućom opremom u kutijama, bonove za mobitele, start pakete za mobitele i dva paketa duhana. Otuđeni predmeti pronađeni su na mjestu zatjecanja osumnjičenika. Materijalna šteta bit će poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je ovaj 28-godišnjak tijekom noći između 24. i 25. studenoga provalio i u ured osiguravajuće kuće Libertas u Bračkoj ulici u Osijeku, iz kojega je otuđio LCD monitor i zvučnike, pričinivši materijalnu štetu od oko 1.500 kuna. Ujedno je utvrđena osnovana sumnja da je u noći između 28. i 29. studenoga provalio u tri liječničke ordinacije u Domu zdravlja u Drinskoj ulici u Osijeku te da je iz jedne od njih otuđio prijenosno računalo i tablete Suboxone, pričinivši vlasniku ordinacije materijalnu štetu od oko 3.000 kuna. 



Stranica