O predavanju u Udruzi gluhih i nagluhih

Slika gluhi.jpg

OSIJEK - U Udruzi gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije održano je predavanje o korištenju mobitela i faxa u slučajevima potrebe za hitnom intervencijom policije, vatrogasaca i hitne (tekst preuzet od Udruge).

S   P R E D A V A NJ A
O KORIŠTENJU FAXA I MOBITELA
ZA POZIV HITNE INTERVENCIJE
 
Dana 12. listopada  2009.g. održano je edukacijsko predavanje o korištenju faxa i mobitela za poziv hitne intervencije za gluhe i nagluhe osobe u društvenim prostorijama Udruge gluhih i nagluhih Osječko – baranjske županije, Osijek, P. Pejačevića 3 s početkom u 10,00 sati.  Predavanje su održali: gđa. Edita Roterbauer glasnogovornica Policijske uprave Osječko–baranjske, gosp. Ivan Rendulić, načelnik i gosp. Boris Nikšić, voditelj smjene Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područni ured Osijek uz pomoć naše uposlene djelatnice kao tumača i prevoditelja.
 
Gluhi i nagluhi članovi su upoznati s obrascima za slanje fax poruke i s obrascem za slanje SMS poruke putem mobitela. Navodimo da smo napravili skraćenu verziju za hitnu intervenciju kako bi u stanju hitnosti osoba mogla što prije reagirati. Isto tako su upozoreni da trebaju svoje osobne podatke odmah ispisati kako bi se što prije fax mogao proslijediti da dobiju pravovremenu pomoć koju su zatražili (policija, hitna, vatrogasci i slično).
 
Nekoliko članova je poslalo poruke kako bi sami vidjeli da se mogu obratiti u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Područnom uredu u Osijeku. Predsjednik Udruge gluhih i nagluhih se zahvalio gostima i predavačima koji žele educirati gluhe i nagluhe osobe kako bi sami mogli potražiti i uputiti pomoć.
 
 
Fotografija: gosp. Milan Lijić predsjednik Udruge gluhih, gđa.Gordana Pešo, tumač i prevoditelj udruge gluhih i nagluhih, gosp. Ivan Rendulić, načelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područni ured Osijek, gđa. Edita Roterbauer glasnogovornica PU osječko-baranjske, gosp. Boris Nikšić voditelj smjene Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Osijek.
 
                                                                                                                     Predsjednik
                                                                                                          Udruge gluhih i nagluhih
                                                                                                                     Milan   Lijić
                                                  


Stranica