Otkriven razbojnik

VALPOVO, D. MIHOLJAC - U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku 03. listopada u 13,50 sati doveden je 34-godišnjak iz Zelčina uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela razbojništva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Tridesetčetverogodišnjak do sada nije bio evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku 03. listopada u 13,50 sati doveden je 34-godišnjak iz Zelčina uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela razbojništva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Tridesetčetverogodišnjak do sada nije bio evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.
 
Osnovano se sumnja da je 34-godišnjak tijekom prošle i ove godine uz prijetnju nožem i bombom počinio 10 razbojništava, od kojih su četiri ostala na pokušaju, na području policijskih postaja Valpovo i Donjeg Miholjca. Ujedno se osnovano sumnja da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari jer je 02. listopada uz sudski nalog izvršena pretraga njegovog vozila, osječkih registracijskih oznaka, tijekom koje je, između ostaloga, pronađena i uz potvrdu oduzeta malokalibarska puška, dvije ručne bombe, kuhinjski nož, maskirna odora...  
 
RAZBOJNIŠTVA:
1. 06. srpnja 2008. godine u 21,53 sati zaprimljena je dojava da je u Ininoj benzinskoj crpki u Ulici I.L.Ribara izvršeno razbojništvo nad 31-godišnjim djelatnikom iz Valpova, od kojega je maskirani razbojnik uz prijetnju nožem i bombom otuđio 4.500 kuna.
 
2. 29. studenoga 2008. godine u 18,55 sati zaprimljena je dojava da je u trgovini Biljemerkant u Jelačićevoj ulici u Valpovu počinjeno kazneno djelo razbojništva u pokušaju nad 38-godišnjom djelatnicom trgovine iz Valpova. Maskirani razbojnik je ušao u trgovinu i uz prijetnju bombom pokušao je od djelatnice otuđiti novce. Djelatnica ga nije poslušala, već ga je uz glasno vikanje i dozivanje upomoć izgurala iz trgovine i zaključala vrata.
 
3. 09. siječnja 2009. godine u 19,00 sati zaprimljena je dojava da je u trgovini Radioton u Teslinoj ulici u Črnkovcima izvršeno razbojništvo. Maskirani razbojnik je ušao u trgovinu iz uz prijetnju bombom od 20-godišnje djelatnice iz Gata otuđio 2.000 kuna.
 
4. 20. siječnja 2009. godine u 18,14 sati zaprimljena je dojava da je u trgovini Fami, u Harambašićevoj ulici u Donjem Miholjcu, počinjeno kazneno djelo razbojništva u pokušaju. Maskirani razbojnik ušao je u trgovinu, u kojoj je od 48-godišnje djelatnice iz Donjeg Miholjca uz prijetnju bombom pokušao otuđiti novac. Djelatnica ga je uz glasno dozivanje upomoć izgurala iz radnje.
 
5. 27. siječnja 2009. godine u 22,07 sati zaprimljena je dojava da je na Ininoj benzinskoj crpki u Ulici I.L.Ribara u Valpovu izvršeno razbojništvo nad 31-godišnjim djelatnikom iz Valpova. Maskirani razbojnik je ušao u prostor crpke u kojem je uz prijetnju nožem i bombom otuđio 3.550 kuna.
 
6. 03. veljače 2009. godine u 18,36 sati zaprimljena je dojava da je u trgovini Biljemerkanta u Gupčevoj ulici u Valpovu izvršeno razbojništvo. Maskirani razbojnik je ušao u trgovinu i uz prijetnju nožem 37-godišnjoj djelatnici iz Valpova otuđio je 490 kuna.
 
7. 06. veljače 2009. godine u 20,05 sati zaprimljena je dojava da je u Biljemerkantovoj trgovini u Ulici Republike u Petrijevcima izvršeno razbojništvo. Maskirani razbojnik je ušao u trgovinu gdje je uz prijetnje nožem od 36-godišnje djelatnice iz Josipovca otuđio 1.050 kuna.
 
8. 06. siječnja 2009. godine u 20,20 sati zaprimljena je dojava da je nad 38-godišnjakinjom iz Satnice, djelatnicom trgovine Biljemerkant u Osječkoj ulici u Satnici, izvršeno razbojništvo u pokušaju. Dok je djelatnica zaključavala radnju, s leđa joj je prišao maskirani razbojnik, koji je zatražio novce uz prijetnju nožem. Kada je djelatnica rekla da kod sebe nema novac, razbojnik se udaljio s mjesta događaja.
 
9. 03. ožujka 2009. godine u 19,15 sati zaprimljena je dojava da je u trgovini Žužić-market izvršeno razbojništvo. Maskirani razbojnik je ušao u trgovinu u kojoj je od 33-godišnje djelatnice iz Valpova uz prijetnju nožem otuđio 890 kuna.
 
10. 26. travnja 2009. godine u 21,30 sati zaprimljena je dojava da je u Ininoj benzinskoj postaji izvršeno kazneno djelo razbojništva u pokušaju. Maskirani razbojnik je ušao u prodajni prostor benzinske crpke, gdje je uz prijetnju nožem od 25-godišnjeg djelatnica iz Valpova pokušao otuđiti novac. Djelatnik ga je istjerao iz prodajnog prostora.
 


Stranica