Nekontrolirano širenje vatre

DONJI MIHOLJAC - Protiv 72-godišnjaka iz Viljeva bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom jer je 25. rujna dopustio da se požar sa kukuruzišta u Viljevu proširi na okolne voćnjake, kukuruzišta, drveće...

Protiv 72-godišnjaka iz Viljeva bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao i optužni prijedlog zbog povrede Odluke Osječko-baranjske županije o posebnim mjerama zaštite od požara spaljivanjem otpadnih materijala na poljoprivrednim i drugim površinama. 

Sedamdesetdvogodišnjak iz Viljeva je 25. rujna oko 10,00 sati otvorenim plamenom zapalio kukuruzište kod 85-godišnjaka iz svoga mjesta. Zbog jakoga vjetra, koji je mijenjao smjer, požar se proširio na okolne voćnjake, kukuruzišta, nasad bagremovog drveća, 13 prostornih metara cjepanica, čime je materijalno oštećeno pet žitelja Viljeva. Pripadnici DVD-a Viljevo su uspjeli spriječiti širenje požara na obiteljske kuće i gospodarske objekte. S obzirom da je nekontroliranom vatrom bila ugrožena imovina ljudi, protiv 72-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Stranica