Zlouporaba opojnih droga

BELI MANASTIR, OSIJEK - Protiv 29-godišnjaka i 44-godišnjaka iz Darde te 19-godišnjaka iz Jurjevca Punitovačkog i 21-godišnjaka iz Beketinaca slijede kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Temeljem sudskog naloga 25. rujna izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 29-godišnjak iz Darde, prilikom koje je pronađena i uz potvrdu oduzeta kutija sa 4,64 grama marihuane. Ujedno je, također uz sudski nalog, izvršena pretraga doma kod 44-godišnjaka iz Darde, tijekom koje je pronađeno i uz potvrdu oduzeto 12 opušaka i osam sjemenki marihuane. Protiv obojice osumnjičenih slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Na raskrižju Stepinčeve i Europske avenije u Osijeku policijski službenici su 25. rujna u 23,35 sati zaustavili osobni automobil osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak iz Jurjevca Punitovačkog, a u kojem se nalazio i 21-godišnjak iz Beketinaca, koji je u trenutku zaustavljanja odložio na pod nagorjelu, ručno izrađenu cigaretu sa 1,2 grama marihuane. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su obojica počinili kazneno djelo zlouporabe opoijnih droga. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.



Stranica