Zbog droge privedeni u Istražni centar

OSIJEK - Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističku obradu nad više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga (čl. 173. KZ).

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističku obradu nad više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga (čl. 173. KZ).
 
Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 25-godišnjak iz Osijeka tijekom 2008. i 2009.godine u više navrata neovlašteno prodavao marihuanu 29-godišnjaku iz Čepina, kao i 23-godišnjaku iz Osijeka. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena je pretraga obiteljske kuće 25-godišnjaka iz Osijeka, kojom prilikom je pronađeno 7,4 grama marihuane u više paketića, kao i jedan joint s marihuanom. Budući da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 25-godišnjak iz Osijeka počinio kaznena djela iz čl. 173. st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona (posjedovanje i preprodaja), a također je od ranije poznat policiji zbog počinjenja više kaznenih djela iz čl. 173. zlouporabe opojnih droga, 04. rujna priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku uz kaznenu prijavu.
 
Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak iz Čepina 31. kolovoza prodao marihuanu 29-godišnjaku iz Osijeka za 1.000, a izvršenom pretragom obiteljske kuće starijega pronađeno je ukupno 22,6 grama marihuane koja je bila pakirana u više paketića. Također je temeljem Naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena pretraga obiteljske kuće 24-godišnjaka iz Čepina, kojom prilikom je pronađeno ukupno 18 grama opojne droge marihuane. Dvadesetčetverogodišnjak iz Čepina je također 04. rujna uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona (preprodaja). 
 
Nadalje je kriminalističkom obradom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 29-godišnjak iz Čepina počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 5. Kaznenog zakona na način da je dao opojnu drogu marihuanu radi konzumiranja drugom 29-godišnjaku iz Čepina koji je 02. rujna zatečen u Osijeku, kojom prilikom je posjedovao jedan joint marihuane, a izvršenom pretragom osobnog automobila kojim je upravljao pronađena je jedna precizna digitalna vaga s tragovima zelene biljne materije, te je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 1. Kaznenog zakona (posjedovanje). 
 
Prilikom provođenja kriminalističke obrade, policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga su 01. rujna u Osijeku zatekli 23-godišnjaka iz Osijeka koji je posjedovao jedan joint s marihuanom, te je temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena pretraga njegovog stana, kojom prilikom su pronađena dva paketića od 0,8 i 1,9 grama opojne droge marihuane te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 1. Kaznenog zakona (posjedovanje).
 
Protiv svih osumnjičenih osoba kod kojih je pronađena opojna droga podnesen je i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Osijeku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.
 
                       


Stranica