Pojačani nadzor prometa

OSIJEK - U nadzoru prometa utvrđeno je ukupno 48 prekršaja, te je 11 vozača i 2 vozila isključeno iz prometa. Od ukupno 48 utvrđenih prekršaja, 3 se odnose na prekršaj upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu vozača....

Na užem području PU osječko-baranjske 13. kolovoza, u vremenu od 14 do 18 sati, provedene su pojačane mjere nadzora cestovnog prometa s ciljem discipliniranja vozača koji čine najteže prometne prekršaje. Za provedbu akcije angažirani su policijski službenici na motociklima iz više policijskih postaja.

U nadzoru prometa utvrđeno je ukupno 48 prekršaja, te je 11 vozača i 2 vozila isključeno iz prometa. Od ukupnog broja prekršaja, 3 se odnose na prekršaj upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu vozača, 8 vozača upravljalo je vozilima bez položenog vozačkog ispita, 2 su zatečena u nepropisnom pretjecanju kao i 2 da upravljaju neregistriranim vozilima, a 7 vozača i putnika na motociklu nije koristilo zaštitnu kacigu uopće ili su je koristili na nepravilan način, dok sigurnosni pojas nije koristilo 8 vozača ili putnika u osobnim automobilima.

S najvećom koncentracijom alkohola u organizmu u 17,30 sati zatečen je 29-godišnji vozač mopeda (3,48 g/kg), koji ujedno nema niti položen vozački ispit. U 16,45 sati zatečen je 20-godišnji vozač traktora kod kojega je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,45 g/kg. Traktorist je, zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja. Treći vozač (31-godišnjak) kod kojega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u iznosu od 1,45 g/kg zatečen je kako upravlja osobnim automobilom u 14,25 sati.

Kako je stanje sigurnosti cestovnoga prometa i dalje nepovoljno s ovakvim aktivnostima na području cijele PU osječko-baranjske nastaviti će se i ubuduće.


Stranica