Bomba oštetila radni stroj

JAGODNJAK - Prilikom košenja radni stroj darđanske tvrtke Odvodnja u cestovnom kanalu kod Jagodnjaka zahvatio odbačenu ručnu obrambenu bombu, koja je eksplodirala i oštetila stroj. Djelatnik srećom nije ozlijeđen.

Unatoč odredbama aktualnog Zakona o oružju, kojima je građanima omogućena dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva bez ikakvih sankcija, dakle bez prekršajne ili kaznene odgovornosti, svakodnevno smo svjedoci da neodgovorni i dalje odbacuju opasna sredstva po poljima, odvodnim kanalima, smetlištima, u rijeke i druga mjesta dostupna većem broju ljudi, čime ugrožavaju svoj i tuđe živote.

Djelatnik darđanske tvrtke Odvodnja 12. kolovoza u 11,15 sati imao je sreće što ga nije ozlijedila odbačena ručna obrambena bomba, koja je eksplodirala nakon što ju je zahvatio radnim strojem prilikom košenja odvodnog kanala uz Jagodnjak. Šteta na radnom stroju iznosi oko 5.000 kuna.

No, ovo nije jedino opasno odbačeno sredstvo jučer pronađeno na području naše uprave. Naime, 12. kolovoza u kanalu između Koške i Ledenika pronađena je kumulativna mina M-79, koju je izuzeo pirotehničar ove PU. U Erdutu je pronađeno 33 metaka različitog kalibra, što su izuzeli policijski službenici PP Dalj.

Još jednom molimo građane da ne odbacuju opasna sredstva već da pozivom na besplatni broj telefona 92 s policijom dogovore dragovoljnu predaju minsko-eksplozivnih sredstava, oružja ili streljiva, kako više ne bi ugrozili niti jedan život.



Stranica