Namjerno zapalio 250 bala slame

Slika pozar-ppdm/pozar-3m.jpg

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku 29. srpnja uz kaznenu prijavu doveden je 34-godišnjak iz Viljeva zbog osnovane sumnje da je sumještaninu namjerno zapalio bale slame u dvorištu. Osumnjičenik je doveden istražnom sucu jer je otprije evidentiran kao počinitelj istovrsnih kaznenih djela.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak 28. srpnja između 22,30 i 23,00 sata zapalio oko 250 bala slame, koje su bile složene u dvorištu obiteljske kuće u Radićevoj ulici u Viljevu, u vlasništvu 37-godišnjaka, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Požar su ugasili pripadnici DVD Viljevo, a materijalna šteta iznosi oko 1.500 kuna. Očevid požara obavili su djelatnici PP Donji Miholjac uz protupožarnog inspektora ove PU, kojim je utvrđeno da je izazvan namjerno otvorenim plamenom.

Ubrzo je utvrđeno da je slamu zapalio 34-godišnjak, koji je tijekom iste noći oko jedan sat uhićen i doveden u Policijsku postaju Donji Miholjac zbog počinjenih prekršaja iz Obiteljskog zakona. Slamu je navodno zapalio zbog prethodnog sukoba sa članom obitelji 37-godišnjaka.. Protiv 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari (čl. 222. st. 1. KZ) i  nasilničkog ponašanja u obitelji (čl. 215. A).  



Stranica