Pokušali iznuditi 28 tisuća eura

OSIJEK - U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku uz kaznenu prijavu za iznudu dovedeni su 52-godišnjak i 34-godišnjak iz Osijeka i 30-godišnjak iz Čepina.

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku 24. srpnja dovedeni su 52-godišnjak iz Osijeka, 34-godišnjak iz Osijeka i 30-godišnjak iz Čepina za koje se kriminalističkom obradom utvrdilo postojanje osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iznude (čl 234. KZ) na štetu 53-godišnjaka iz Divoša.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je osumnjičeni trojac 09. srpnja u 22,50 sati u jednom objektu u Radićevoj ulici u Osijeku fizički napao 53-godišnjaka pokušavši od njega iznuditi 28.000 eura, nanijevši mu ozljede koje su u Kliničkoj bvolnici Osijek okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede.

Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga stana i drugih prostorija kojima se koristi 52-godišnji Osječanin te njegovog automobila, prilikom koje su pronađena i uz potvrdu oduzeta 94 odjevna predmeta, 104 sunčanih naočala i 22 etuia za naočale za koje nije posjedovao dokumentaciju.



Stranica