Razriješeno 14 kaznenih djela

Policijski službenici PU osječko-baranjske tijekom posljednja 24 sata razriješili su ukupno 13 kaznenih djela provedena na području PP Našica, I. PP Osijek i PP Valpova.

       Policijski službenici PP Našica razriješili su 12 teških krađa provaljivanjem na svom području, za što je nadležnim državnim odvjetništvima kazneno prijavljeno osam osoba u dobi od 18 do 25 osoba s našičkog područja. Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da su osumnjičeni u Našicama u svibnju, lipnju i srpnju provalili u nekoliko ugostiteljskih objekata, market Šime, ekonomiju Hana Breznica d.d. i tvrtku Cronad. Iz tih prostora odnosili su novac, cigarete, pile, aparate za zavarivanje, kutnu brusilicu i drugo, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od oko 15.500 kuna. 
        Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak iz Belišća počinio tešku krađu provaljivanjem jer je u noći između 06. i 07. studenoga prošle godine provalio u vikendicu u Ribarskoj ulici u Nardu, u vlasništvu 55-godišnjaka iz Osijeka, iz koje je otuđio agregat za struju, dvije motorne a, pile, trimer za košnju trave, vanbrodski motor i plinski pištolj. Materijalna šteta iznosi oko 30.000 kuna. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava. Kaznena prijava slijedi i protiv 30-godišnjaka iz Belišća, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo prikrivanjem kaznenog djela jer je od 21-godišnjaka kupio agregat za struju iako je znao da potječa iz kaznenog djela.  
         Policijski službenici I. PP Osijek su u daljnjem tijeku kriminalističke obrade utvrdili postojanje osnovane sumnje da je razbojništvo nad 24-godišnjim Baranjcem, koje se dogodilo 25. lipnja oko 2 sata u parku na Gajevom trgu u Osijeku, počinio i 24-godišnjak iz Osijeka, protiv kojega slijedi kaznena prijava za razbojništvo. Podsjetimo, da su za isto razbojništvo do sada prijavljene dvije osobe, o čemu smo izvijestili javnost.



Stranica