Razriješeno 20 provala i krađa

OSIJEK - U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku 07. srpnja je uz kaznenu prijavu doveden 28-godišnji Osječanin osumnjičen za 20 provala ili krađa u obiteljskim kućama i stanovima na području Osijeka.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnji Osječanin  tijekom ove godine u Osijeku počinio 18 teških krađa provaljivanjem i dvije krađe, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od oko 69.700 kuna. 
          Na meti ovoga osumnjičenog bili su stanovi ili obiteljske kuće na području cijeloga grada (Vukovarska, Kranjčevićeva, Vrazova, Našičko naselje, Prolaz J. Leovića, Šenoina, Delnička, Wilsonova, Radićeva, Anina, Mandićeva, Vatrogasna, Belomanastirska, Biševska, Kninska i Čvrsnička), a iz njih je najčešće odnosio zlatninu, ali i novac, prijenosno računalo, mobitele, satove...
         Posljednje tri provale 05. srpnja bile su kobne za njega. Nakon što je provalio u stan u Naselju S. Vraza na hodnik zgrade izašla je susjeda, zbog čega je morao pobjeći. Nedugo nakon toga je nekoliko puta zvonio u jedan od stanova u višekatnici u Prolazu J. Leovića. Kako nitko nije otvarao, 28-godišnjak je provalio u stan, a nemalo se iznenadio kada je u stanu iz jedne sobe izašao muškarac, zbog kojega je opet morao pobjeći. Ista situacija mu se isti dan dogodila i u Aninoj ulici, kada je nakon zvonjenja provalio u stan u kojemu je zatekao vlasnicu stana.
          Osumnjičeni je nakon dovršetka kriminalističke obrade , uz kaznenu prijavu, 07. srpnja u 17,55 sati doveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku. 



Stranica