Protuzakonito ribolovili

ZLATNA GREDA (Baranja) - PU osječko-baranjska kazneno prijavila 43-godišnjakinju i 61-godišnjeg Baranjca zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ribolova.

Policijski službenici PGP Beli Manastir su jučer (02.lipnja) u 10.50 sati na području kanala Čarna, točnije na 15. kilometru vodoobrambenog nasipa Dunav – Drava, zatekli 43-godišnjakinju iz Zlatne Grede kako pregledava mreže postavljene za izlov riba. Provedenim izvidima utvrđeno je da su mreže u vlasništvu 61-godišnjaka iz Kneževih Vinograda.
            Pretragom njezina doma i drugih prostorija pronađeno je i oduzeto uz potvrdu 11 vrški, mreža silkarica dužine 100 metara, mreža dužine 15 metara i bacanj. Kod 61-godišnjaka je pronađena automatska puška sa pripadajućim spremnikom i 15 metaka, 115 metaka kalibra 7,62x39 milimetara, tromblonski nastavak, tri sačmarice za lov ribe, 19 različitih silkanih i končanih mreža, pet vrši, limeni čamac te dvije mreže silkače od 15 i 25 metara.
            Protiv 43-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog protuzakonitog ribolova i otužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o slatkovodnom ribarstvu, a protiv 61-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog protuzakonitog ribolova i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o slatkovodnom ribarstvu i Zakona o oružju.
 


Stranica