10. Memorijal hrvatskih snajperista GROM 2019.

Slika /2019/GROM2019/GROM2019.png

Na prostoru streljane Pampas u Osijeku održat će se cjelodnevno natjecanje u gađanju u više disciplina.

U subotu, 19. listopada 2019. godine s početkom u 8 sati, na prostoru streljane Pampas u Osijeku održat će se 10. Memorijal  hrvatskih snajperista – GROM  2019.
 
Memorijal, koji se održava već desetu godinu zaredom povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, predstavlja jedinstveno natjecanje najelitnijih postrojbi oružanih snaga RH, specijalne policije i hrvatskih branitelja. Ove godine sudjeluje čak 200 natjecatelja, među kojima i pripadnici Specijalne policije Osijek, a revijalan dio je otvoren za sve građane Osijeka koji će na Pampasu imati jedinstvenu priliku vidjeti najbolje od oružanih snaga RH.
 
GROM 2019. se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova i Osječko-baranjske županije, a danas predstavlja najveće natjecanje ovog tipa, ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe.
 
Prvi GROM je održan 2010. godine, kao natjecanje skupine entuzijasta, vođenih ciljem izgraditi elitno natjecanje koje će ujediniti prošlost i budućnost te slaviti hrabrost i čast hrvatskog vojnika – vještinom.
 
U sklopu Memorijala  Groma dodjeljuje se i nagrada za životno djelo „Ivica Repušić“ – priznanje za doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti pojedincima ili skupinama nedovoljno poznatima hrvatskoj javnosti. Nagrada je dobila ime po Ivici Repušiću,  vođi Specijalne grupe za snajperska djelovanja, Specijalne jedinice Policijske uprave Osijek, koji je tragično preminuo 11. srpnja 1991. godine u Osijeku.

Stranica