Prometna nesreća u Belišću

Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,88 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola

FOTO: Ilustracija

U Belišću se jučer u 16,30 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao je 64-godišnji vozač osobnog automobila koji je uslijed neprilagođene brzine kretanja izlaskom iz kružnog toka udario u nosač prometnog znaka i postavljenu opremu ceste.
 
Nakon prometne nesreće vozač je pobjegao s mjesta događaja prometne nesreće.
 
Ubrzo nakon što su ga policijski službenici pronašli kod vozača je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,88 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu od 260 eura.
 
Za prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji iznad 1,50 promila alkohola u krvi predviđena je novčana kazna u iznosu do 2.650  eura ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i do 6 bodova.
 
Za prekršaj bijega s mjesta događaja prometne nesreća s materijalnom štetom predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 6 mjeseci i do 3 boda.

 

Stranica