Predškolci savladali biciklistički poligon

FOTO: PU osječko-baranjska

U organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije, a povodom obilježavanja 7. Festivala biciklističke rekreacije, jučer je održan „FEBIRE“ - praktični prikaz savladavanja improviziranog biciklističkog poligona spretnosti za djecu predškolskog uzrasta iz dječjih vrtića s područja Grada Osijeka.
 
Kako se u Osječko-baranjskoj županiji bicikl koristi sve češće kao prijevozno sredstvo kod obavljanja svakodnevnih poslova kao što je odlazak na posao, u školu i slično, a koriste ga različite populacije od predškolskog uzrasta do osoba starije životne dobi, policijski službenici za poslove prevencije, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske proveli su edukativnu radionicu s djecom predškolskog uzrasta iz dječjih vrtića u sklopu lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“.
 
Nakon edukativnog dijela u suradnji s policijskim službenicama I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin i Udrugom za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri“ iz Osijeka, s predškolcima je provedena vožnja na biciklima, romobilima koji se pokreću vlastitom snagom i rolama, na improviziranom poligonu spretnosti, koju su svi vješto savladali.
 
Poslije dobro odrađenog poligona uslijedilo je uručenje prigodnih poklona koje su priredili organizatori za predškolce.
 

Stranica